fjr

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

Translations: Best video settings Hero 7 - Camera Mount - Fixing audio -

02-01-2020 Ik ben op zoek gegaan naar een betere (4K) camera en stelde daarbij de volgende eisen; vaste voeding, geen kaartjes wisselen, minimaal 10 uur filmen achter elkaar, goed beeld, ook onder de bomen (en daarna ook goed beeld op youtube) en goed geluid, wat bij de meeste, zeg maar alle camera's slecht is.... Ja wat kies je dan, hier wat voor en nadelen.
Virb 30 ultra is een model uit 2016, 4K 30fps, heeft wel voordeel met vaste voeding, dit zou op Hero 7 ook kunnen door het dekseltje te verwijderen, kan niet meer op de Hero 8, want weer nieuwe bouwvorm, voeding, accu en sd kaart achter zelfde deurtje en dan valt je accu eruit en zit je sd kaart open en bloot, niet echt over nagedacht.
Ik ga voor de Hero 7 black kiezen, 4K60+, black heeft ook hypersmooth, vaste voeding zou moeten kunnen, veel instel mogelijkheden iso, opname's tot 75 mbps (alleen black). Ik hoop dat het goed komt met geluid en vooral het filmen onder de bomen en daarna ook op youtube nog goed beeld.... en ja, na heel veel proberen allemaal gelukt....

09-01-2020 GoPro Hero 7 black aangeschaft...
Maar kwam wel wat problemen tegen die nu opgelost zijn;
- Geen gopro app en toch software update doen... opgelost...
- Vaste voeding maken... opgelost...
- Slecht geluid, microfoons aangepast.... opgelost
- Micro SDXC kaart 256 GB, welk kaartje en opnameduur....
- NTSC of Pal, voorkomen flikkerende lampen opgelost maar beter is....
- Slecht beeld onder de bomen en op youtube opgelost, de beste instellingen 2.7k 60fps 60 mbps, belichtingspunt kiezen....
- Bug accu ineens leeg, soms wanneer ik de camera uit zet is deze waarschijnlijk niet echt uit want paar uur later accu leeg. ?
- Bug camera wil niet aan, reageert niet. Heeft dan reset nodig! 10 sec. aanknop indrukken. Is geen lege accu.
- Bug camera valt uit tijdens opnemen (2k7 60) door overtemperatuur. Was wel tijdens stilstaan in volle zon, wachtend op de pont. Na 10 minuten rijden weer voldoende afgekoeld en werkte weer. Nu heeft mijn camera ook een jasje aan dus minder koeling, maar hoor dit probleem ook van mensen die vanuit de auto filmen, te weinig koeling, voortaan bij lang stilstaan camera uitzetten? Helaas gaat de betandsnummering dan weer door elkaar.
- vreemde bestandsnummering wanneer je langere opname stopt en later weer start, is de nummering niet chronologisch. Je kunt na importeren de bestanden het beste op datum sorteren en in aparte mappen plaatsen of gesorteerd op datum hernummeren.
- Bug overtemperatuur 2. Het is 25 graden, lange rit, laatste stuk rijdend in de stad, 50 km/h, na 5 minuten uitgevallen door overtemperatuur.


GoPro app
Camera is binnen, een 256 Gb kaartje.... accu erin en opladen.... app downloaden... nee dus!
GoPro-app... nee hè... mijn telefoon is nog geen jaar oud, android 8.1 en dus niet geschikt voor de app... belachelijk.

Software update zonder app

Op gopro.com/update kun je na registratie update downloaden, het .zip bestand uitpakken, de volledige map update op je micro sd kaartje zetten, camera uit, kaartje erin en camera aan, de update start vanzelf in meerdere stappen en geeft aan wanneer het klaar is... gelukt.
Huidige versie 1.9 dit was op 9-1-2020
Het kan ook met gopro quick desktop, maar daar lukte het niet om vanuit dat programma een gopro account aan te maken, wachtwoord foutmelding ondanks dat het aan de eisen voldeed. De volgende dag eerst op gopro.com account aangemaakt, met die gegevens ingelogd in quick en dat lukte wel. Hier kun je softwareversie 1.9 zien en ik neem aan updaten indien nodig.

Vaste Voeding Hero7 maken, deurtje los gewipt, frame om de camera en stekker erin, kijk dat werkt MAAR niet waterdicht, stukje rubber op maat geknipt, in het resterende gat gestopt en met strookje ducttape afgeplakt, kabel kan er nog steeds in en uit en tot slot o-ring geknipt voor om de stekker. Camera op mijn snelkoppeling geschroefd en op de motor gezet en afgesteld.
Instelling beeld op lineair, breed is te veel groothoek, straks even proefrijden.
Geluid, onder Protune op Wind gezet, i.p.v. auto of stereo.
Beginnen met opname 1080P60, alles auto, behalve geluid onder Protune op Wind.... nou dat is niet om aan te horen..... met oude sok over de microfoons ging het iets beter...... aan de slag met brillendoekje en noppenschuim, dat werkte perfect op de oude camera.

Probleem met geluid oplossen.... je kunt;
Microfoons aanpassen, apart opname apparaat of aparte microfoon aansluiten
- Je kunt ook apart opname apparaat gebruiken, (mij te veel gedoe achteraf bij rit van 10 uur).
- Goede microfoon aansluiten op de camera, ja dat kan, maar die zit op zelfde aansluiting als voedingskabel, voor mij geen optie.
- Ik kies voor de 3 microfoons aanpassen
De camera heeft 3 microfoons, 1 links bij het oplaadpunt, 1 boven links naast de start opnameknop en 1 rechter zijkant boven.


Eerst klein strookje van een brillendoekje op de microfoon 2 en 3, boven en rechts (is strookje hele bovenkant tot aan rechts bij de uitknop) met cellotape tijdelijk vast dan camera in het frame schuiven (gelijk met lapje mic.1).
Microfoon 1 links bij oplaadpunt, klein stukje brillendoek tussen frame en mic. en daarna camera in frame gezet, stekker erin, gat opvullen met stukje noppenschuim afplakken met ducttape.
Microfoon 2 boven, strookje noppenschuim tussen de framesluiting, daar ontstaat meeste windruis.
Microfoon 3 rechts, stukje noppenschuim op rechter microfoon, stukje goed dubbelzijdig tape 1,5 x 1,5 cm, met gaatjestang gat 5 mm in geknipt, op cam geplakt, het gaatje houd de microfoon open, daar stukje noppenschuim op.
Dit gaf al een redelijk goed resultaat maar het kan beter.
Tot slot van badstof sok camera muts gemaakt die de laatste windruis filtert. Misschien niet de mooiste oplossing maar het werkt.

Fixing audio
How I modified the three microphones.
I use a piece of eyeglass cleaning cloth to muffle the wind noise.
First attach a small strip of eyeglass cloth on the microphone 2 and 3, from the top to bottom right. (secure it with some celotape)
Microphone 1, on the left side, at the charging point, also a small piece of eyeglass cloth between frame and microphone.
Then I slide the camera into the frame.
I use some foam between the closure.
To filter the last noise I use an old terry sock, custom made.

gopro-geluid-2

Geluid was redelijk tot 120.... tot slot van badstof sok camera muts gemaakt die de laatste windruis filtert.


SD kaartje tot 256 Gb
Ik gebruik Samsung evo plus, micro sdxc 256Gb, schrijven 90, lezen 100 mbps, UHS class 1 | U3.
256 Gb opname 1080P60fps 30mbps (Protune uit) opnameduur 15:24.
- Met Protune aan wordt er (in 1080P) met 45 mbps opgenomen i.p.v. 30 mbps.
256 Gb opname Protune aan 1080P60fps 45mbps opnameduur 10:35.
256 Gb opname 2.7K 60fps 60mbps opnameduur 8:11 (mijn instelling).
256 Gb opname 4K 60fps 75mbps opnameduur 6:29.
Neem je in 2k7 op dan is het 60 mbps, in 4k is het 75mbps, de hoogste kwaliteit.
Ik zag in mijn videobewerkingsprogramma dat 2.7K qua resolutie gelijk is aan 4K alleen de mbps is lager, 60 ipv 75.
In verkenner zie je bij resolutie 2704x1520 staan, maar het is volgens videobewerkingsprogramma 3840x2160
Ik sla nu op in 3840x2160 60fps en 60mbps, youtube herkent dit als 4K opname.

NTSC of PAL ....... Kies in noord America voor NTSC, in Europa voor PAL... ja maar...
Kies in Europa voor PAL, 50 beelden per seconde, net als onze licht frequentie 50 Hertz, dit voorkomt knipperende verlichting van reclame zuilen (tankstations) en TL verlichting binnenshuis, kies dit alleen binnenshuis!
Want 50 beelden is minder vloeiend dan 60, persoonlijk kies ik daarom toch voor 60 fps.
Een filmregel is: kies bij hoge snelheidssporten, balsporten e.d. minimaal 60 fps.
24, 25, 30 of 60 fps
Je ziet ook veel filmpjes in lage waardes, 24, 25, 30. het resultaat is dat tegemoetkomend verkeer als een waas of schokkerig voorbij komt, bij snelle bewegingen kies je minimaal voor 60 fps, dan is dit vloeiender, minder schokkerig.

Shutterspeed (sluitertijd)
Heb nog gekeken hoe anderen filmen, bijvoorbeeld met iso max. 100, sluitertijd 1/120 (wat ideaal zou zijn bij 60 fps) maar dan moet je met diversen ND filters gaan werken, mij teveel gedoe. Ik wil zon mee of tegen, dag of nacht met 1 instelling rijden, geen gedoe met filters.

Instellingen ZOMER voor mij aangaande opname in 1080p60. Niet goed genoeg in de winter of bij slecht licht onder bomen!
Res 1080|60 fov: lineair, low light: off, bij lage iso waarden ook niet beschikbaar maar zet altijd op uit.
stabilisatie: aan, protune: aan, schutter: auto
EV -0,5 witb.: auto, iso minimaal:100
iso max 400, in de nacht tot max 800, sharp, color gopro
RAW off, mic. wind, pt reset.
Van alles geprobeerd... Niet goed genoeg in de winter of bij slecht licht!

Ook 1080P30 gaf geen beter resultaat voor op youtube
In de wintermaanden of bij weinig licht en in schaduw gebied zegt men dat je beter met 30 fps filmen, ter voorkomen van vlekkerig beeld op youtube. Filmen met 60 beelden heeft 2 x zoveel licht nodig als 30 en met het flauwe winterzonnetje geeft dit (met 60fps) op youtube al gauw een slechter resultaat, maar filmen met 30 fps geeft nog steeds geen beter (100%) resultaat op youtube, wat werkt wel? Nou: Filmen in 2K7/60 60 en automatische belichting kiezen, midden voor, hierdoor vervallen iso, EV en schutter instel mogelijkheden, maar dat werkt wel... zie hieronder......

Oplossing is Automatische belichting kiezen EN minimaal opnemen in 2K7/60f en 60 Mbps
De camera kiest zijn belichting over het hele scherm, bij zonnetje van links voor wordt het in het midden te donker, dus Kies als belichtingspunt midden voor op de weg (in filmpje daar waar play knop zit), je vinger op het display houden waar je de belichting wilt hebben, er verschijnt [ ], plaats dit voor je op de weg, klik dan op V. Let op! niet wanneer het slotje in beeld is, dat zet belichting vast, je moet alleen belichtingspunt vastzetten (in handleiding hero7 op bladzij 44 Automatische belichting).
Resultaat hieronder.

Minimaal opnemen en opslaan in 2k7/60fps 60Mbps en automatische belichting, dan heb je echt kwaliteit op youtube.


Filmpje... kijk dit werkt wel... opnemen 2K7* blijkt 3840x2160/60fps 60mbps en opslaan 4K 3840x2160 60 fps en 60 mbps! laughing
22 maart 2020, o.a. langs de Vecht, windkracht 3, geluid en beeld oké, ook in de schaduwlaughing

Beste kwaliteit voor op YouTube
Protune aan, fov: lineair, Mic: wind
Opname
minimaal 2.7K* (blijkt 3840x2160) 60fps, 60 mbps, belichtingspunt kiezen, midden voor (t.h.v. youtube startknop).
Opslaan 4K* 3840x2160 60fps, 60 mbps (kies altijd opslaan op 60mbps om vlekkerig beeld bij weinig licht te voorkomen).
Neem je in 2k7 op dan is het 60 mbps, in 4k is het 75mbps, de hoogste kwaliteit. Resolutie blijkt gelijk! 3840x2160 ook al beweerd gopro 2704x1520
Ik zag in mijn videobewerkingsprogramma (Pinnacle studio 23) dat 2.7K qua resolutie gelijk is aan 4K alleen de mbps is lager, 60 ipv 75.
In verkenner zie je bij resolutie 2704x1520 staan, maar het is volgens videobewerkingsprogramma (Pinnacle studio 23) gewoon 3840x2160
2.7K* Ik sla nu op in 3840x2160 60fps en 60mbps, youtube herkent dit als 4K opname

Neem je op in 2k7/60, dan is het 3840x2160 60fps en 60 mbps,
Neem je op in 4k/60, dan is het 3840x2160 60fps 75mbps, de hoogste kwaliteit.
Resolutie 2.7k en 4k blijkt gelijk! 3840x2160 ook al beweerd gopro en verkenner 2704x1520.

Translation: Settings for best quality at YouTube

Protune on, fov: lineair, Mic: wind
Recording at least at 2.7k/60 (is 3840x2160) 60fps, 60 Mbps, choose auto exposure, center of the screen, (page 44, see below).
Save as 3840x2160 60fps, 60 mbps (always save in 60 mbps to avoid smearing image).
If you record in 2k7, it is 60 mbps, in 4k it is 75mbps, the highest quality.
Resolution 2.7 is 3840x2160! GoPro says 2704x1520 that's wrong!
I saw in my video editing program (Pinnacle studio 23) that 2.7K equals 4K in terms of resolution, only the mbps is lower, 60 instead of 75.
In explorer you see resolution is 2704x1520, but according to video editing program it is 3840x2160
2.7K * I now save in 3840x2160 60fps and 60mbps, youtube recognizes this as 4K recording

page 44 AUTO EXPOSURE
HERO7 Black scans the entire scene to choose the exposure level for your shot. Exposure Control lets you decide if only a section of the shot should
be used to set the exposure. Check out the shot preview on your touch screen. Try Exposure Control if there are sections that are too dark or too light.
SETTING EXPOSURE CONTROL USING AUTO EXPOSURE
With this option, the camera automatically bases exposure on the area that you select.
Imagine your camera is mounted on your dashboard. You probably want to set the exposure based on the scene outside the car instead of the dashboard. This will help prevent your shots from being overexposed (too bright).
1. Press the touch screen until a set of brackets with a dot in the middle appears in the center of the screen. This is the Spot Meter. It will base the exposure on the center of the shot.
2. Drag the brackets away from the center if you want to use another area of the shot to set the exposure. (You can also tap that area instead of dragging the brackets.)
3. Check the screen to see if the exposure looks good. Tap in the lower right corner.

 

filmpjes derden.....


Verschil tussen Hero 5, 6 en 7 Hypersmooth


Zeer goede video hoe je het beste resultaat krijgt voor thuis of op youtupe


Hero 7 deur verwijderen om constant op te laden. Niet 100% waterdicht maar nog wel spatwaterdicht verwacht ik, gaat het regenen dan deurtje er weer in. Bij Hero 8 kan dit niet, hier ligt gelijk alles open en bloot zie onderstaande video.


Bij hero 8 kun je niet de deur verwijderen om een constante voeding te plaatsen! Dan valt je accu eruit.

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

8 december 2016
Inmiddels heb ik een nieuwe FJR1300AE aangeschaft en ben op zoek gegaan naar vervanging van de camera.
Ga ik voor de Hero 4 of 5 of voor de Virb XE

Nieuwe steun

Ik heb een GoPro Hero4 kunnen lenen en het eerst met de zuignap met 20 cm verlenging op de tank geprobeerd, maar dat bewoog te veel, dit omdat de zuignap op rond deel van de tank stond, dan komt er teveel ruimte bij de zuignap en dus teveel beweging op de steun.
Ook met rammount op het stuur trilde het nog te veel en stond de camera ook niet in het midden, wat een lelijk vertekent beeld geeft. Ik heb daarom mijn oude tanksteun aangepast en daar de GoPro Hero4 op, en ja, zeer tevreden over het uiteindelijke beeld resultaat.
Ik film nu op 1080p met 60 beeldjes per sec. Ik moet hierdoor een ander bewerkingsprogramma gebruiken omdat mijn huidige programma (Pinnacle studio 14) mpeg2 niet in 60 beelden kan opslaan. Ik ben zeer tevreden over het beeld resultaat. Het geluid GoPro hero4 is niet onaardig maar het klinkt wat hol en onnatuurlijk door de onderwaterbehuizing.


Testrit GoPro Hero4. Het was best smerig weer, nat en pekel, zie einde filmpje, moest weer aardig boenen maar het was de kouwe klauwe wel waard.

Gezien het resultaat vind ik het de aanschaf van de opvolger, de hero5 black, misschien wel waard. De vraag is nog wel hoe die het geluid weergeeft, heeft windruis onderdrukking en standaard geen onderwaterbehuizing, dit omdat de hero5 van zichzelf al waterdicht is, er is wel extra onderwaterbehuizing voor te koop.
Geheugen kaart kan tegenwoordig tot 128gb, dat is wel mooi, ik schat voor gopro 8:40 uur film op 1 kaartje.
Hoewel de capaciteit van de accu's bij hero5 iets hoger is, blijf ik het toch een beperking vinden dat je maar 2 uur kan filmen op een accu.
hero5 black Er is een gopro lader te koop die in mijn dashboard kastje past en aldaar op USB voeding van de sigarenaansteker past.
Maar goed, naast de camera van 430,- komt er nog eens 150,- aan accu's, laders en kaarten bij... 580,-
De hero 5 black heeft wel meer 4K mogelijkheden (dan de virb XE).

Nog maar even goed nadenken over wat ik aan ga schaffen. Ook de garmin virb xe (€ 359,-) ziet er zeer interessant uit, heeft ook lenscorrectie (dus geen vervormd beeld), en je kan je tijdens het rijden opladen, dan hoef je niet zoveel extra accu's te kopen en ik schat in dat ik dan 410,- kwijt ben (inlusief 128 gb geheugen 51,- eventueel nog een extra accu totaal 440,- gopro totaal 580,-).

2020 Inmiddels is de Gopro hero 7 (320,-) en 8 (375,-) black edition uit, kies altijd voor de black edition met meer mogelijkheden en betere beeld kwaliteit en stabilisatie. Link Hero7

Inmiddels wordt de oude camera achterop gebruikt

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

Garmin virb XE
Ik heb (in 2017) toch gekozen voor de Garmin virb XE, voornamelijk omdat deze met een (waterdichte) aansluiting constant op de voeding kan, dus geen batterij meer wisselen, en met een 128 Gb geheugenkaart kan de virb xe 10:51 uur filmen (1080P 60 ft).

Boven, de aansluiting wat aangepast om te voorkomen dat de voeding tijdens het rijden los kan rammelen.
Stuk aquarium slang 16/22mm soepel genoeg om te plaatsen en stug genoeg om de voorkomen dat de usb plug eruit kan. In dit filmpje de aansluiting en testrit op 26-01-2017 (na de software update), perfect nu (zie bij punt 4).

Hieronder, ook op hoge snelheid perfect beeld en geluid, de windruis onderdrukking werkt perfect, al moet ik wel opmerken dat de camera achter de ruit zit, met zijwind of in de volle wind is het een stuk minder.

31-01-2017 vandaag de virb xe camera ook even getest op de autobahn.... perfect! Zelfs het geluid!
Ik ben de motor nog aan het inrijden dus rustig aan gedaan tongue-out

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

Instellingen virb xe
Het beeld ziet er over het algemeen heel goed uit totdat je het op youtube plaatst
, de sterke compressie geeft problemen bij rijden langs of tussen de bomen en bij weinig licht. De camera meet dan tegen de heldere lucht waardoor wat overbelichting ontstaat, de iso wordt ook iets te hoog wordt ingesteld waardoor er grover beeld ontstaat (maar dit zie je pas na plaatsen op youtube).

Ik heb recent wat test ritjes in de wintermaanden gedaan en dit zijn voor mij de beste instellingen onder de bomen.
Wat geeft nu echt een verbetering;
Kleur: neutraal (vlak), zet altijd op VLAK, de optie levendig is een bewerking tijdens het filmen en geeft slechter beeldresultaat!
ISO limiet: 400 maar 1600 geeft in tunnels beter beeld, regel is wel hoe lager iso hoe minder vlekkerig bij weinig licht.
EV Bias: -0,3 tot -0,7 bij heel zonnig weer, dit voorkomt overbelichte luchten bij half schaduw rijden.


Beste instellingen action cam virb xe
1080P60, maar 30 is kwalitatief iets beter en 60 geeft iets vloeiender beeld!
Breed (Wide),
Lenscorrectie aan,
Stabilisatie uit, zet deze alleen aan indien je uit de hand filmt.
Zet Pro instellingen: aan
Kleur: neutraal (vlak), de optie levendig is een bewerking tijdens het filmen en geeft slechter beeldresultaat.
Witbalans: Automatisch
Scherpte: Hoog - belangrijk! geeft de beste kwaliteit.
ISO limiet: 400 regel is wel hoe lager iso hoe minder vlekkerig, ruis.
EV-bias: -0,3 tot -0,7 bij heel zonnig zomerweer, niet lager, ev bias -0,3 tot -0,7 voorkomt overbelichte luchten vanuit de schaduw. Bij bewolkt weer EV bias op 0.0 tot -0,3 bij winterzon -0,3 en hoog zomerzon max -0,7
EV vergrendeling: uit, alleen bij timelapse

Let op! zet je pro uit dan reset je de pro instellingen, weer opnieuw instellen dus bij aanzetten.
Belangrijk, pro aan, kleur vlak, iso 400 en ev bias -0,3 of indien heel licht -0,7
scherpte hoog is standaard aan.

Filmtip, film bij mooi zonnig weer, liefst met zon in de rug en voorkom schaduw stukken.
Filmpjes zullen er thuis goed uit zien maar op youtube kan het problemen geven bij schaduw stukken omdat youtube zo sterk comprimeert.
Je kunt dit voorkomen met K4 camera, film met lage iso waarden (100) en film 2,7 K en zet scherpte hoog, zie Hero 7.

30-12-2019 Filmpje in wintermaanden, eigenlijk te weinig licht. Wil je beter resultaat op youtupe dan zal je toch met 4K moeten gaan filmen, film met lage iso waarden (100-400) en film 2,7 K en zet scherpte hoog. zie Hero 7.

4K Mijn voorkeur zou virb 30 ultra zijn, 4K en leverbaar met behuizing met vaste voeding, of zelf aanpassen.
Gopro 7 of 8, betere stabilisatie, meer mogelijkheden maar geen vaste voeding mits je het deksel eraf klikt (alleen Hero7).

Extra aandachtspunten
1. Koop een degelijke usb plug van rond de 10,- euro, de 5,- euro exemplaren zit geen ontstoring in.
2. Om te voorkomen dat usb eruit rammelt plug klem gezet.
voeding 3. Let op! Wanneer de voedingskabel op de usb is aangesloten en het contact aanstaat, dat er spanning op de puntjes van de stekker staat, voorkom dat deze tegen een metalen gedeelte van de motor aankomen. Ik heb al een keer een zekering moeten vervangen, geen pretje bij fjr.
Ik heb extra voedingskabel (€ 20,-) gekocht zodat deze op de motor kan blijven zitten. Bij de pc gebruik ik de standaard kabel om bestanden over te zetten.
4. Doe een software update voordat je de virb XE gaat gebruiken!
Software Probleem Nou het zat in het begin niet mee, de geheugenkaart leek defect, de rit met andere kaart gereden maar ook hier slopen fouten in. De beelden werden met foutjes en verstoringen opgeslagen.
Gebeld met de Garmin helpdesk, die adviseerden software update en reset camera. http://www.garmin.com/express
Software update en reset gedaan, daarna test opname van 35 minuten gemaakt en het probleem is opgelost.
5. Gebruik de beeldstabilisatie instelling alleen wanneer je uit de losse hand filmt, niet vanaf een vaste positie met iets op de voorgrond, dit geeft rare zoom effecten.

6. Er werd mij gewezen op schittering in de ruit, dit was vooral zichtbaar bij hoogstaande zon en bleek spiegeling van zilveren stuur en kroonplaat te zijn. Ik heb spuitbus plastic dip gekocht en kroonplaat en stuur gespoten met plastic dip, een soort vloeibaar rubber in een spuitbus. 2 uur bezig geweest met afplakken en in laagjes aangebracht.
Schittering nu voor 99% weg.... Eigenlijk adviseer ik gewoon mat zwart spuiten want plastic dip is zeer kwetsbaar, nagel erover en het valt eraf. Natuurlijk wel ideaal als je iets wilt uittesten want niet goed, je haalt het er zo weer af.

7 Virb app Via de virb app kun je ook met je mobieltje zien wat je filmt, de camera instellen en op afstand bedienen.
In 2017 de virb app versie 2.3.0.3 op mijn oudere telefoon gezet, dat werkte. Inmiddels is er app versie 4 en die werkt niet op oudere telefoons! Minimaal android 6 schat ik.
Ik heb inmiddels nieuwe telefoon en gebruik de app vooral om de camera in de juiste stand te zetten en daar de camera op een snelkoppeling zit hoeft dat niet zo vaak. De app werkt verder perfect om de standaard en pro instellingen in te stellen.

Hierboven de aangepaste steun, het zwart gemaakte stuur en via de virb app kun je ook met je mobieltje zien wat je filmt en de camera instellen en op afstand bedienen.

Natuurlijk moest ik de camera ook even onderwater testen, hieronder in het aquarium.

 

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

Camera bevestiging steun, zo begon het in 2012.
Ik had net een goede video camera gekocht (Panasonic hdc-hs700, toen € 1100,-) dus geen geld over om ook nog een goede action camera te kopen.
Rijden met de camera op zuignap statief gaf slechte kwaliteit beelden. Dus zelf een steun gemaakt.

Camera mounting system, that's how it started in 2012.
I had just bought a good video camera (Panasonic hdc-hs700, then € 1100), so no money left to buy a good action camera.
Driving the camera on a suction cup tripod gave poor quality video. So I made my own mounting system.

Camerasteun 2014 Panasonic hdc-hs700
2012 Na de eerste proefrit redelijk tevreden, was tot 170 redelijk trillingsvrij.
2012 After the first test drive reasonably satisfied, up to 170 km was fairly vibration-free.

De camerasteun is gemaakt van rest materialen, een aluminium plaat, stalen stoelpoot, en standaard snelsluiting camera, gemonteerd op de benzinetank, niet mooi maar zeer effectief.

The camera mount is made of scrap, it is an aluminum plate, steel chair leg, and standard quick release for camera, mounted on the fuel tank. not beautiful but very effective. :-)

Steun in 2016

2016 Achteraf gezien had ik beter gelijk een goede action cam kunnen kopen.
Eind 2016 heb ik een nieuwe FJR aangeschaft. En een proefrit gemaakt met een geleende gopro hero4, tevreden over video resultaat, de opgenomen audio is slecht.
Begin 2017 een Garmin Virb XE gekocht. En begin 2020 een GoPro Hero 7 GoPro Hero 7 black

2016 In retrospect, I should have bought a good action cam right away.
At the end of 2016 I bought a new FJR. And made a test drive with a borrowed gopro hero4, satisfied with the video result, the recorded audio is bad.
Bought a Garmin Virb XE in early 2017. And in early 2020 I bought a GoPro Hero 7 black.


garmin-virb-xe-klein.jpg

Virb app. Via de virb app kun je ook met je mobieltje zien wat je filmt, de camera instellen en op afstand bedienen.
Virb app. Via the virb app you can also see with your mobile what you are filming, set the camera and operate it remotely.

action camera (2020)

2020 new camera, Gopro Hero 7 black, Virb xe nu achterop (Virb xe now rear view camera).

2019 Windruis achter de ruit viel over het algemeen mee maar met zijwind viel toch een beetje tegen. Inmiddels delen onder de camera ingepakt met wat schuimrubber en gewassen oude sok eromheen, maar de meeste ruis ontstaat bij aansluiting voeding, de sleuf achterzijde camera, daar zit de microfoon. Ook daar wat schuimrubber in en sok om de voeding stekker. Hoewel mooi anders is werkt het wel perfect.

2019 Wind noise behind the window was generally not too bad but with side wind it was a bit disappointing. Parts are now packed under the camera with some foam rubber and washed old sock around it, but most noise occurs when connecting the power supply, the slot at the back of the camera, where the microphone is located. Also there some foam rubber and sock around the power supply plug. Although beautiful is different, it works perfectly.

 

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking

Video bewerking
2017 Ik gebruik al jaren Pinnacle Studio (op moment van schrijven versie 14), i.v.m. de vitb xe voldoet dit inmiddels niet meer, kan in mpeg2 maar tot 30 frames/sec opslaan.
Door de overstap naar Virb xe overgestapt studio 20 (2017) en moest kort daarna weer overstappen i.v.m. Windows10 naar versie 22. In 2020 naar versie 23 i.v.m. K4 van GoPro Hero 7 black. Een bijkomend probleem was oude pc en oude videokaart die ook geen K4 (H.265) aan kan.
Koop je een andere videokaart let op of deze overweg kan met H.265 voor K4, ik heb GIGABYTE GeForce GT 1030 OC grafische kaart in combi met studio 23 ultimate.
Pinnacle Studio 20 plus Hierboven eenvoudig voorbeeld
2017 Ik heb toch maar een upgrade aangeschaft, moet erg wennen aan de 20 versie, ik sla bewerkte film op als 1080P60 met 24.000 kbps verwerkingssnelheid, H264 .mp4
Omdat ik al jaren met studio werk was het voor mij handiger en goedkoper te upgraden, € 59,95 studio 20 plus. Ik werk er nu een aantal maanden mee maar het blijft erg gebruiksonvriendelijk. Ook niet compatibel met Windows 10 blijkt nu.
2019 Pinnacle Studio 22.3 plus upgrade, in verband met overstap naar Windows 10.
Film opslaan als MP4 H.264/AVC 59,96 (60) frames, bit verwerkingssnelheid 26 Mbts*, Audio 320 KHz, voor youtube upload.
* Voor thuisgebruik goed genoeg, kwaliteit wordt beter bij 40 Mbts, maar dit geeft geen verbetering op youtube.
Mocht ik overstappen naar K4 cam dan moet er weer een andere studio versie komen..... en andere videokaart die k4 aankan... het houd niet op.... en ja hoor....
2020 aanschaf K4 camera en Pinnacle studio 23 Ultimate (K4) zie Hero 7

Virb edit
Niet zoveel ervaring mee maar recent toch eens uitgeprobeerd.
Leuk is dat je gebruik kunt maken van gmatrix met de diversen sensors.
Je kunt het programma gratis downloaden bij garmin.
Hang de virb aan je pc en start virbedit, importeer bestanden en gmatrix.

Filmpje gemaakt met virb edit inclusief gmatrix snelheid, hoogte en G krachten. Je ziet hier gelijk de teller afwijking van 8%.

Aciton cam Gopro Hero 4 5, Hero 6 7 of 8, Virb XE en ulta, Bouw Camerasteun en videobewerking
Hero 4 - 5 Hero 6 7 8 Garmin Virb XE Tips Virb XE instellen Bouw camerasteun 2012 Videobewerking
Terug naar boven     youtube.png   Joomla 5.1.2 stable  Webdesign & Hosting HostingBy.nl 1997-2024   Algemene voorwaarden